A Magyar Kultúra Podcastok és a Kultúra.hu közös podcastjának e heti vendége Háy János író volt.

 

Ha pesszimista író lenne, elszegődne valamelyik műsorba dolgozni, és nem igyekezne – akár tragikus momentumok megidézésével – gondolkodásra bírni az embereket saját magukról. De ő vajon melyik Shakespeare-hős lenne? „Hamletnek ez a tépelődése és kicsit idegileg problematikus viszonya a világhoz közel áll hozzám.” Szívesen vállalkozna arra, hogy Shakespeare valamelyik drámáját „a mába írja”.

 

 

Túl több mint harminc prózai, verses- és drámaköteten is azt mondja, továbbra is élvezettel „űrhajózik befelé”, és igyekszik egyre mélyebb rétegeket előásni önmagából. Úgy tartja, az ember kamaszkorban szerzi élete meghatározó élményeit, de benne nincs semmilyen nosztalgia. „Nem szeretném újraélni a kamaszkoromat, nagyon jó volt egyszer, de én így rendben vagyok ezzel az egyszeri kamaszkorral.” Mi a közös az irodalomban és a rock and rollban? Régészként mivel foglalkozna, és miért érdeklik a nagy gesztusok? A Mi lenne, ha… e heti vendége Háy János író.

 

 

A Magyar Kultúra Podcastok csatornáján jelentkező Mi lenne, ha… a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületein is elérhető. Az évzáró epizód december 21-én érkezik, a vendégek Kocsis Enikő és Fitos Dezső lesznek.

 

 

További érdekességekért és
kulisszatitkokért érdemes nyomon követni a Magyar Kultúra Podcastok Facebook- és Instagram-oldalát